Velkommen til charmerende Hotel Saxkjøbing. Lollandsk idyl og mindeværdige måltider.

Hotel & Kro siden 1829

200 års hotelhistorie

Hotel Saxkjøbing blev etableret i 1829 og fik i 1835 tildelt prædikatet ’Kgl. Privilegeret Kro’, der gav hotelværten ret til selv at destillere snaps, brygge øl og bage brød. Hotellets store teatersal blev indviet i 1897 og har huset alt fra østprøjsiske flygtninge i krigens sidste dage til revyer og koncerter med bl.a. Sir Henry, Gasolin og Eric Clapton. Hotellet har gennem de seneste 200 år været samlingspunkt for indbyggerne i den lille købstad. Claus Meyer, der som barn spillede bordtennis med sønnerne af de tidligere hotelejere, overtog hotellet i 2006 og har siden gennemført en omfattende renovering af hotellet.

Måltidet

Moderne køkken og lokale råvarer

Køkkenchef Lars Vangsgård, der har en fortid på Søllerød Kro, står i tæt parløb med Claus Meyer for hotellets moderne krokøkken. Menukortet følger sæsonerne og skifter 5-6 gange i løbet af året. Råvarerne kommer primært fra Lolland, Falster og de mindre Sydhavsøer. Til frokost serverer vi et bredt udvalg af smørrebrød og to lune gæstefavoritter: pariserbøf og tarteletter. Til aften på onsdage og torsdage kan der spises aftensmad hos os til hverdagspriser og i weekenden præsenterer vi vores klassiske a la carte kort og vores 3 og 5-retters sæsonmenuer.