Weekendmenuer, aften og frokost. Moderne mad med rødder i den lollandske muld

Moderne krokøkken i smukke rammer

Høj som lav har været bespist i Hotel Saxkjøbings smukke restaurant med de høje paneler og kulørte glasmosaiklofter siden 1835. Restauranten inviterer i dag stadig indenfor til både hverdag og fest. Vi har menuer til alle anledninger og til både den lille og store sult – også ud af huset.

Claus Meyer overtog hotellet i 2006. Hotellets køkken kan bedst betegnes som et moderne krokøkken båret af sæsonens råvarer. Menuen er inspireret af Det Nye Nordiske Køkken med et nik til det franske og det klassisk danske. Enkel og ærlig mad, der tager afsæt i råvaregrundlaget og naturens gang på Lolland og øerne i Smålandshavet.

Claus er født i Sundby på Lolland og driver i dag frugtplantager på Lilleø. Der er ikke den råvareproducent, han ikke kender på Sydhavsøerne. Hotellet får blandt andet æbler, pærer og kvæder fra Lilleø, grøntsager fra Bøtø, fjordrejer fra Guldborg, strandkrabber fra Smålandshavet, pighvar fra Langø ved Nakskov og lam fra Krenkerup.

 

På menuen

Vores menukort følger sæsonerne og skifter derfor løbende. De lokale avlere og producenter på Lolland, Falster og de mindre Sydhavsøer inspirerer vores retter og er fundamentet i vores køkken. Vi har eget bageri, der dagligt bager surdejsbrød og kager til restauranten.

På aftenkortet finder du et bredt udvalg af a la carte retter med enten grønt, fisk eller kød i hovedrollen – og vores sæsonmenu med 3 eller 4 retter sammensat af køkkenet. Til frokost serverer vi et bredt udvalg af smørrebrød og to lune gæstefavoritter: pariserbøf og hotellets burger.

Der er også mulighed for at nyde lidt lette retter og et tapasbræt i vores bageri & café. 

 

Menu