Weekendmenuer, aften og frokost. Moderne mad med rødder i den lollandske muld

Moderne krokøkken i smukke rammer

Høj som lav har været bespist i Hotel Saxkjøbings smukke restaurant med de høje paneler og kulørte glasmosaiklofter siden 1835. Restauranten inviterer i dag stadig indenfor til både hverdag og fest. Vi har menuer til alle anledninger og til både den lille og store sult – også ud af huset.

Claus Meyer overtog hotellet i 2006. Hotellets køkken kan bedst betegnes som et moderne krokøkken båret af sæsonens råvarer. Menuen er inspireret af Det Nye Nordiske Køkken med et nik til det franske og det klassisk danske. Enkel og ærlig mad, der tager afsæt i råvaregrundlaget og naturens gang på Lolland og øerne i Smålandshavet.

Claus er født i Sundby på Lolland og driver i dag frugtplantager på Lilleø. Der er ikke den råvareproducent, han ikke kender på Sydhavsøerne. Hotellet får blandt andet æbler, pærer og kvæder fra Lilleø, grøntsager fra Bøtø, fjordrejer fra Guldborg, strandkrabber fra Smålandshavet, pighvar fra Langø ved Nakskov og lam fra Krenkerup.

3 RETTERS MENU

Alle ugens dage tilbyder vi en håndplukket 3-retters menu, sammensat efter sæsonens råvarer og køkkenets inspiration.

Menuen skifter løbende og afspejler det, vi selv har lyst til at spise – med fokus på smag, enkelthed og gode lokale råvarer.

Frokost - Menu

Vores frokostmenu byder på klassiske retter og lækre smørrebrød– lavet af sæsonens råvarer og med kærlighed til det lokale.

Se menu

Aften - Menu

Når aftenen falder på, sænker roen sig over huset – og vores restaurant åbner op for en middag med fokus på smag og nærvær.

Vores aftenmenu skifter med sæsonen og er sammensat med respekt for naturens rytme og områdets bedste producenter.

Se menu

Drikkevarer

Hos os finder du drikkevarer, der passer til både stemningen og smagen.
Vi har udvalgt vine, øl og saft med omtanke – flere fra lokale producenter og alle med noget på hjerte.

Uanset om du er til et koldt glas i gårdhaven, et godt glas vin til middagen eller noget alkoholfrit med karakter, har vi noget, der matcher øjeblikket.

Se menu

Børne - Menu

Hos os er børnene lige så velkomne som de voksne – og de skal selvfølgelig også have noget lækkert at vælge imellem.

Vi har sammensat en lille menu med favoritter, som både er genkendelige og lavet fra bunden – med de samme gode råvarer, som vi bruger til resten af køkkenet.

Se menu

Drinks og cocktails

Vores drinkskort byder på klassikere og husets egne favoritter – perfekt før middagen, som aperitif i gårdhaven eller til en lang, lun sommeraften.

Se menu