Weekendmenuer, hverdagsmad og frokost. Moderne mad med rødder i den lollandske muld.

Moderne krokøkken i smukke rammer

Høj som lav har været bespist i Hotel Saxkjøbings smukke restaurant med de høje paneler og kulørte glasmosaiklofter siden 1835. Restauranten inviterer i dag stadig indenfor til både hverdag og fest. Vi har menuer til alle anledninger og til både den lille og store sult – også ud af huset. 

Claus Meyer overtog hotellet i 2006 og køkkenet ledes i dag af Lars Vangsgaard, der har en fortid på blandt andet Søllerød Kro og Bandholm Hotel. Lars’ køkken kan bedst betegnes som et moderne krokøkken båret af sæsonens råvarer. Menuen er inspireret af Det Nye Nordiske Køkken med et nik til det franske og det klassiske danske. Enkel og ærlig mad, der tager afsæt i råvaregrundlaget og naturens gang på Lolland og øerne i Smålandshavet.

Claus er født i Sundby på Lolland, og driver i dag frugtplantager på Lilleø. Lars’ familie stammer fra Askø. Tilsammen er der ikke den råvareproducent de ikke kender på Sydhavsøerne. Hotellet får blandt andet æbler, pærer og kvæder fra Lilleø, grøntsager fra Bøtø, fjordrejer fra Guldborg, strandkrabber fra Smålandshavet, pighvar fra Langå ved Nakskov og lam fra Krenkerup.

 

På menuen

Frem til Påske, på alle onsdage og torsdage, kan du spise aftensmad hos os til hverdagspriser. Alle priser i kortet får disse dage et ordentligt hak nedad og du vil f.eks. kunne nyde vores nye 3-retters ”Vintermenu” til bare 265 kr. Vi ved at den friske vinterluft giver en god appetit, så hovedretten serveres ”family-style” på fade til deling ved bordet – og til alle er mætte. Du kan også nyde hovedretten fra Vintermenuen alene til blot 165 kr. Vintermenuen skifter hver 14. dag.

En anden mulighed er at sætte tænderne i den nye Hotel Saxkjøbing burger. En saftig burger tilberedt med lokalt oksekød, hotellets syltede agurker og rødløg, mild cheddarost, frisk salat og tomat, det hele lagt i en let-ristet hjemmebagt briochebolle smurt med hjemmelavet ketchup og sennepsmayonnaise og serveret med dobbeltstegte kartofler.

Til frokost serverer vi fortsat vores klassikere. Vores brede udvalg af smørrebrød og to af vores gæsters store favoritter: pariserbøffen og tarteletterne. Den nye burger har også fundet vej til frokostkortet.

Menu