Forkæl alle sanser med et gourmetophold på Hotel Saxkjøbing.
Vi genoptager en gammel tradition, når Claus Meyer igen inviterer venner, blandt de kokke som har været med til at definere den danske restaurantscene de sidste 25 år, til at levere gæstespil på Hotel Sakskøbing. Gæstekokken står for aftenens menu, som naturligvis tager afsæt i sæsonen og byder på en række af gæstekokkens signaturretter, holder en udvidet menupræsentation og bidrager desuden til næste dags morgenbuffet.
Nyd eftermiddagskaffe fra det lokale kafferisteri Ubuntu og Charlottes hjemmebag, 1 glas æbleisvin fra vores egen æbleplantage på Lilleø i en af vores hyggelige stuer 15-17
I selskab med Claus Meyer, Erwin Lauterbach el. Francis Cardenau begynder aftenen med velkomstdrink, herefter serveres en 5 retters menu samt kaffe og hjemmelavede petit fours i vores stemningsfyldte og smukke teatersal.
Når aftenen når sin afslutning, gås til køjs på et af vores charmerende værelser. Vågn op til vores lækre morgenbuffet med lokale specialiteter og gæstekokkens signaturret.
__________
CLAUS MEYER
Lolliken Claus Meyer opnåede folkelig berømmelse da han i 1990’erne gennem mere end 300 programmer var vært i Meyers Køkken på DR. Han har udgivet over 30 kogebøger og som iværksætter blandt andet grundlagt madvirksomheden Meyers og restauranterne Noma, Studio, Radio, Fasangården, Post, Agern i New York og Gustu i La Paz. I 2012 stiftede han stiftede Melting Pot Fonden som bruger velsmag og madhåndværk til gennem uddannelsesiniativer at skabe økonomisk, social og miljømæssig fremgang i udviklingslande. Claus Meyer overtog Hotel Sakskøbing for tyve år siden og driver desuden frugtplante på Lilleø, udfor Lollands nordlige kyst, og er medejer af fodboldklubben Nykøbing FC. Claus elsker mere end stort set alt andet at lave mad.
Gastronomisk oplevelse uden overnatning – bestil her (husk at vælge den korrekte dato).
28. februar – Claus Meyer
Inkl. Eksklusivt foredrag med Claus Meyer fra kl. 17-18
Pris pr. person fra kr. 1.745 i delt dobbeltværelse – bestil her.
1. marts – Claus Meyer
Inkl. Eksklusivt foredrag med Claus Meyer fra kl. 17-18
Pris pr. person fra kr. 1.745 i delt dobbeltværelse – bestil her.
__________
ERWIN LAUTERBACH
En opfordring til at komme til Hotel Saxkjøbing og kreere en middag sammen med husets dygtige folk og gæster fra en landsdel, hvor den lokale råvares vej fra jord til bord er en selvfølge. En udfordring, som jeg med min kokkeballast kun kan juble over.
Min erfaring bygger på både fortid og nutid – en tilgang, jeg kalder min Wozniacki-effekt: stadig en brandgod kok, men med det “problem”, at nye talenter hele tiden bliver endnu dygtigere.
En del af historien er også, at jeg var med til at genstarte hotellet sammen med Claus Meyer. Efter et par lærerige år mærkede jeg dog, at mit tilhørsforhold lå i Sønderjylland, og med tak til lolliken Claus overlod jeg ham min andel.
Jeg vil også gerne nævne, at jeg sammen med gode kollegaer er blevet udnævnt som Ikon i Dansk Spiseguide og sidste år også optaget i guidens Hall of Fame. Med denne fine udmærkelse tænkte jeg først, at jeg nu blev opfattet som ufarlig – men det har jeg tænkt mig at ændre på, når jeg gæster Hotel Saxkjøbing.
Gastronomisk oplevelse uden overnatning – bestil her (husk at vælge den korrekte dato).
14. marts- Erwin Lauterbach
Pris pr. person fra kr. 1.595 i delt dobbeltværelse – bestil her. (UDSOLGT)
15. marts – Erwin Lauterbach
Pris pr. person fra kr. 1.595 i delt dobbeltværelse – bestil her. (UDSOLGT)
__________
FRANCIS CARDENAU
Francis Cardenau er en fransk kok, der har haft væsentlig indflydelse på dansk gastronomi. Han er den første i Danmark, der i 1997 fik to Michelin-stjerner på restaurant Kommandanten i København. I 2000 blev han køkkenchef og medejer af restauranten Le Sommelier. I 2005 var han med til at åbne Restaurant Umami og i 2009 bøfkæden MASH.
Francis Cardenau er præsident for Bocuse d’Or Danmark. Han er kendt fra mange juryer til kokkekonkurrencer og TV-programmer, og han er både madentreprenør og -debattør. Han stoppede som restauratør i 2017. Siden har han etableret et mindre landbrug i Nordsjælland, hvor der bliver dyrket grøntsager ud fra regenerative metoder. Sammen med sin hustru og to børn driver han virksomheden “Cardenau”, der fokuserer på at udbrede råvarekendskab og maddannelse i Danmark.
Gastronomisk oplevelse uden overnatning – bestil her (husk at vælge den korrekte dato).
4. april – Francis Cardenau
Pris pr. person fra kr. 1.595 i delt dobbeltværelse – bestil her. (UDSOLGT)
5. april – Francis Cardenau
Pris pr. person fra kr. 1.595 i delt dobbeltværelse – bestil her. (UDSOLGT)