Book et ophold

Se ledige værelser

Tag en bid af fortidens historiske charme – helt nede på jorden

Hotellet er den rolige oase, væk fra det travle liv. Her går tiden lidt langsommere og der er ro til fordybelse, omhu og god service. Væggene er charmerende skæve, gulvene knirker og en duft af veltillavet mad blander sig med lyden af glade stemmer. Glæd dig til at sætte tænderne i et saftigt,
økologisk æble, håndplukket fra Meyers egen æbletræsplantage på øen Lilleø – det er nemlig sådan oplevelsen starter.

Hotel Saxkjøbing har i mere end 200 år været et naturligt og indbydende samlingssted for bønder og byboere omkring den gamle købstad på Lolland. Midt på Torvet, tæt på fjorden og med dybe rødder i den lollandske muld byder det gamle hotel indenfor til en ægte, hyggelig og hjertevarm atmosfære.

De fredede, historiske bygninger er nænsomt restaureret. Restaurant, lounge, festsal, gårdhave og en del værelser er nyrenoverede og hotellet fremstår med moderne faciliteter mere indbydende end nogensinde før. Langs smalle gange og gennem kringlede kroge gemmer sig 32 værelser – både dobbeltværelser og lidt større familieværelser. Hotellets store teatersal har siden 1897 lagt scene til revyer, koncerter og samler dengang som nu godtfolk til livets små og store begivenheder. Den gamle hestestald blev i 1950’erne ombygget til krostue og var berømt og berygtet for både biksemad og bank. I dag er den toprenoveret og lægger skrå vægge til hotellets hyggelige lounge “Lygten”. Siden 1835, hvor hotellet fik tildelt prædikatet ’Kgl. Privilegeret Kro’, har køkkenet serveret lokalt øl og lækkert brød. Det lokale øl brygges i dag på det nærliggende Krenkerup Bryggeri mens brødet bages med oprigtig kærlighed efter Claus Meyers genopfundne opskrifter.

Glæd dig til at smage retterne fra vores køkken, som i tæt samarbejde med lokale gårde, fiskere og fødevareproducenter arbejder på at genskabe stoltheden omkring egnens udsøgte råvarer og produkter. Produkter, som du iøvrigt kan handle i vores egen gårdbutik. Menukortet byder både på
vores særlige “husmandskost” samt gastronomiske menuer, der skifter i takt med sæsonerne. Lokale, udvalgte og nyhøstede råvarer af høj kvalitet og med mest mulig økologi giver madoplevelser ud over det sædvanlige. Efter en skøn aften med gammeldags kogekunst kan du putte dig i hotellets bløde dyner med udsigten til stjernehimmel, en fredfyldt, stille nat og morgendagens lækre morgenbuffet. Fra du træder ind ad den gamle hoveddør vil vores servicebevidste personale gøre alt for at give dig den bedste oplevelse. Du skal føle dig hjemme og velkommen. Vi fortæller gerne om hotellets mange finurlige detaljer og spændende fortid. Og vil du på opdagelse på vores dejlige egn, så kender vi alle de bedste steder – også de lokales hemmelige favoritter.

Velkommen til Hotel Saxkjøbing.