Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Orgelsolist vender hjem til Lolland på visit

21. aug. kl. 20:00 - 21:30

Gratis

Søndag d. 21. august kl. 20 vender organisten Vibeke Astner hjem til sin barndoms ø for at spille koncert i Sakskøbing.

Hun er opvokset i Maribo og var i sin ungdom organist i Hillested og Skørringe. Senere blev hun uddannet i København og Amsterdam og har i en del år været organist i Vejle. For nylig er hun blevet ansat ved Sankt Lukas Kirke i Århus – en af de store bykirker dér.

Ved koncerten i Sakskøbing spiller hun nordiske sommertoner fra både Danmark, Norge, Sverige og Finland . Komponistnavnene er måske ikke de mest kendte, men deres værker er alle gennemskinnet af et fint, nordisk sommerlys. Fra Finland er der musik af romantikeren Oskar Merikanto og fra Sverige af den kvindelige 1800-tals komponist Elfrida Andrée. Fra Norge er der toner af det 20. århundredes Grand Old Man Egil Hovland, og Danmark er repræsenteret med den ældste af af komponisterne i dynastiet Matthison-Hansen, domorganist i Roskilde igennem næsten 60 år Hans Matthison-Hansen.

Sakskøbing Kirke rummer som eneste kirke på Lolland-Falster hele 3 orgler, og Vibeke Astner spiller på dem alle tre: den klassiske romantik på Köhne-orglet fra 1866, de mere symfoniske værker på det digitale Allen-orgel og nogle miniaturer på det lille Ramus-orgel.

Der er altså masser at lytte på denne fine sensommeraften. Der er gratis adgang, og dørene åbnes kl. 19.30.