Oplev Lolland-Falster og Øerne

Udforsk Lolland-Falster og oplev et stykke Danmark, der er så meget mere end sukkerroer, storslåede slotte, borede knallerter og pittoreske herregårde. Vi har talt med dedikerede indfødte og samlet vores egne yndlingssteder sammen til denne Lolland-Falster insider-guide.

Vil du gerne vide mere om de forskellige oplevelser på Lolland-Falster? Henvend dig til hotellets personale, så vil de være behjælpelige med at finde oplysningerne frem for dig.

Dodekalitten

Det imponerende monument Dodekalitten (græsk; Tolvstenen), som er 12 stenstøtter, hver 7-8 meter høje, hvor de øverste 2 meter er udhugget som hoveder, der alle venter mod centrum af en cirkel med 30 meter indvendig diameter. Stenstøtterne er rejst uden synlig fundamenter og de synger!

Dodekalitten • Glentehøjstien • 4943 Torring L. • www.dodekalit.dk

Knuthenlund Gods

Økologisk landbrug, gårdbutik og gårdmejeri. Klap køer, får og geder. Se de håndlavede oste blive fremstillet i mejeriet og besøg den fine gårdbutik, der sælger Knuthenlunds økologiske mælkeprodukter og andre lækkerier.

Knuthenlund • Knuthenlundvej 7B • 4952 Stokkemarke • www.knuthenlund.dk

Besøg Lollands vildeste havenørd

I Peter Hansens have, også kaldet Vestlollands Botaniske Have, finder du Nordeuropas største privatejede plantesamling. Havens mange anlæg er inspireret af de berømte engelske haver. Besøg f.eks haven i foråret og se 1100 rhododendronarter blomstre på samme tid. Du kan desuden købe masser af sjældne planter på anlæggets egen planteskole.
Adresse:
Vesternæsvej 56, Kappel
4892 Kettinge

Lille ø - stor skønhed

Få inspiration til en dejlig udflugt, hvor du kan slænge dig på et tæppe i græsset og nyde frugttræernes blomstring eller besigtige nogle af verdens nordligste vinmarker tilplantet med
Grüner Veltliner og Riesling.

Lilleø og Askø bindes sammen af en 700 m. lang dæmning. På Askø ligger den fineste lille kirke, der stammer helt fra 1400-tallet. Den er viet til sømændenes skytshelgen Skt. Nicolaus og er bygget på resterne af et hedensk offersted.

Lollands smukkeste strand

En blandt mange!. Hummingen strand ligger nogle få kilometer fra Dannemare på Lollands sydkyst. Børnevenlig, superlækker badestrand. Også perfekt til vandreture.

Falsters dejligste strand

Det er svært at vælge, men et bud kan være den 25 km lange sandstrand ved Gedesby på Falsters østkyst. Dejlig, dejlig badestrand med klitter og blåt badeflag.


Frisk fisk og Oehlenschläger

Hesnæs er et lille fiskerleje på det østlige Falster, kendt for sine specielle rørklædte huse og den idylliske beliggenhed. Husene opførtes efter en stormflod i 1872 og vedligeholdes efter en lokalplan, der sikrer den særlige byggestil og miljøet i Hesnæs. I havnen er der mulighed for at købe friskfanget fisk af de lokale fiskere.

Man mener, digteren Adam Oehlenschläger havde dette smukke sted i tankerne, da han i1820 forfattede " Der er et yndigt land " og var bosat ved Pomlenakke syd for fiskerlejet.


Fuglsang Kunstmuseum – arkitektur, kunst og natur

Ligger utroligt smukt ved Fuglsang Gods i naturskønne omgivelser. Selve museumsbygningen er tegnet af den engelske arkitekt Tony Fretton og ligger omgivet af Fuglsang Parkhave. Museet har en unik dansk kunstsamling, og i haven kan du finde skilte, der viser vej til smukke vandreture i naturområdet Skejten.


Skejten – Natur på den store måde

Skejten er et naturreservat på en halvø på Guldborgsunds vestlige bred midtvejs mellem Nysted og Nykøbing Falster. Navnet Skejten er et udtryk for en usikker dinglende bevægelse af ben og fødder, som når du sidder på en hest. Stedet er nemlig blevet brugt til hestekampe i middelalderen. Området er et overvældende stykke natur. Husk endelig gummistøvler, da en del af Skejten er vådområde.


Kajaksafari på Smålandshavet

Smålandshavet er som skabt til kajaksejlads. Vandet er lunt og ikke dybt. Masser af små øer og bugtende kystlinier man kan ligge i læ af og gode chancer for at se marsvin, sæler og spændende fugleliv, bla. Havørne.www.Kragenæskajak.dk organiserer endagsture, tredagsture og introduktionskurser til grønlandsk havkajak. Bor du på Hotel Saxkjøbing, kan hotellet arrangere turen for dig.


Tag på tur med Anemonen

Naturpark Maribosøerne er et fantastisk smukt naturområde, der ligger midt på Lolland. Søerne ligger i et storslået herregårdslandskab, omkranset af eng-, mose- og skovarealer samt dyrkede marker. Visse steder endnu med fritstående ege, Turbåden Anemonen sejler guidede ture på Maribo Søndersø hele sommerperioden, hvor du kan få et indblik i områdets fantastiske fugle-, plante- og dyreliv.


Middelalder-action

Stemningsfuldt frilandsmuseum. Middelalder-stemming for alle pengene. Marked, handlende, ridderturnering og ikke mindst en kæmpe blide der skydes af. Og man kan sagtens styre uden om de obligatoriske haps-dogs og prøve restaurantens middelaldermenu.

Middelaldercentret
Ved Hamborgskoven 2, Sundby L.
4800 Nykøbing Falster


Loppemarkeder og second hand

Gør et fund langt væk fra Københavns pebrede priser. Der er flere steder hvor man kan finde gode lopper, antik og second hand. I Sakskøbing, Nykøbing F., Maribo, Nakskov m.fl. findes der rigtig gode butikker. Derudover er der nogle spændende markeder rundt omkring – i vores reception kan du altid få svar på hvad der sker lige på det område når du besøger hotellet.

Kirkens Korshær Genbrugsbutik
Østergade 16, Maribo

Røde Kors Genbrugsbutik
Jernbanegade 32, Nykøbing F

Kirkens Korshær Genbrug.
Langgade 10
4840 Nørre Alslev