Oplev Lolland-Falster og Øerne

Udforsk Lolland-Falster og oplev et stykke Danmark, der er så meget mere end sukkerroer, storslåede slotte, borede knallerter og pittoreske herregårde. Vi har talt med dedikerede indfødte og samlet vores egne yndlingssteder sammen til denne Lolland-Falster insider-guide.

Vil du gerne vide mere om de forskellige oplevelser på Lolland-Falster? Henvend dig til hotellets personale, så vil de være behjælpelige med at finde oplysningerne frem for dig.

Dodekalitten

Det imponerende monument Dodekalitten (græsk; Tolvstenen), som er 12 stenstøtter, hver 7-8 meter høje, hvor de øverste 2 meter er udhugget som hoveder, der alle venter mod centrum af en cirkel med 30 meter indvendig diameter. Stenstøtterne er rejst uden synlig fundamenter og de synger!

Dodekalitten • Glentehøjstien • 4943 Torring L. • www.dodekalit.dk

Knuthenlund Gods

Økologisk landbrug, gårdbutik og gårdmejeri. Klap køer, får og geder. Se de håndlavede oste blive fremstillet i mejeriet og besøg den fine gårdbutik, der sælger Knuthenlunds økologiske mælkeprodukter og andre lækkerier.

Knuthenlund • Knuthenlundvej 7B • 4952 Stokkemarke • www.knuthenlund.dk

Besøg Lollands vildeste havenørd

I Peter Hansens have, også kaldet Vestlollands Botaniske Have, finder du Nordeuropas største privatejede plantesamling. Havens mange anlæg er inspireret af de berømte engelske haver. Besøg f.eks haven i foråret og se 1100 rhododendronarter blomstre på samme tid. Du kan desuden købe masser af sjældne planter på anlæggets egen planteskole.

Peter Hansens have • Vesternæsvej 56, Kappel • 4900 Nakskov • www.peterhansens-have.dk

Lilleø - stor skønhed

Få inspiration til en dejlig udflugt, hvor du kan slænge dig på et tæppe i græsset og nyde frugttræernes blomstring eller besigtige nogle af verdens nordligste vinmarker tilplantet med Grüner Veltliner og Riesling.

Lilleø og Askø bindes sammen af en 700 m. lang dæmning. På Askø ligger den fineste lille kirke, der stammer helt fra 1400-tallet. Den er viet til sømændenes skytshelgen Skt. Nicolaus og er bygget på resterne af et hedensk offersted.

Se mere om Lilleø her

Lollands smukkeste strand

En blandt mange!. Hummingen strand ligger nogle få kilometer fra Dannemare på Lollands sydkyst. Børnevenlig, superlækker badestrand. Også perfekt til vandreture.

Se mere om Hummingen strand her

Falsters dejligste strand

Det er svært at vælge, men et bud kan være den 25 km lange sandstrand ved Gedesby på Falsters østkyst. Dejlig, dejlig badestrand med klitter og blåt badeflag.

Se mere om Gedesby strand her

Fuglsang Kunstmuseum – arkitektur, kunst og natur

Ligger utroligt smukt ved Fuglsang Gods i naturskønne omgivelser. Selve museumsbygningen er tegnet af den engelske arkitekt Tony Fretton og ligger omgivet af Fuglsang Parkhave. Museet har en unik dansk kunstsamling, og i haven kan du finde skilte, der viser vej til smukke vandreture i naturområdet Skejten.

Fuglsang Kunstmuseum • Nystedvej 71 • 4891 Toreby • www.aabne-samlinger.dk/fuglsangkunstmuseum

Skejten – Natur på den store måde

Skejten er et naturreservat på en halvø på Guldborgsunds vestlige bred midtvejs mellem Nysted og Nykøbing Falster. Navnet Skejten er et udtryk for en usikker dinglende bevægelse af ben og fødder, som når du sidder på en hest. Stedet er nemlig blevet brugt til hestekampe i middelalderen. Området er et overvældende stykke natur. Husk endelig gummistøvler, da en del af Skejten er vådområde.

Læs meget mere om Skejten her

Tag på tur med Anemonen

Naturpark Maribosøerne er et fantastisk smukt naturområde, der ligger midt på Lolland. Søerne ligger i et storslået herregårdslandskab, omkranset af eng-, mose- og skovarealer samt dyrkede marker. Visse steder endnu med fritstående ege, Turbåden Anemonen sejler guidede ture på Maribo Søndersø hele sommerperioden, hvor du kan få et indblik i områdets fantastiske fugle-, plante- og dyreliv.

Se mere om turbåden Anemonen her


Middelalder-action

Stemningsfuldt frilandsmuseum. Middelalder-stemming for alle pengene. Marked, handlende, ridderturnering og ikke mindst en kæmpe blide der skydes af. Og man kan sagtens styre uden om de obligatoriske haps-dogs og prøve restaurantens middelaldermenu.

Middelaldercenteret • Ved Hamborgskoven 2-4, Sundby L. • 4800 Nykøbing F. • www.middelaldercentret.dk