Vi renoverer - status her og nu

Det har været vores beslutning lige fra starten, at Hotel Saxkjøbing skulle gennemgå en omfattende renovering med respekt for det oprindelige udtryk. Derfor er der lagt en plan for de forskellige etaper som ender ud i at hele hotellet er renoveret fra kælder til kvist.

Det vigtigste var i første omgang at sikre, at tag og fag fik den store tur så der ikke opstod skader inde i selve bygningen. Denne etape er slut, og hotellet fremstår nu med nyt tag og det smukkeste bindingsværk hele vejen rundt. Vi har efterfølgende renoveret en del af de gamle værelser, vi har fået 10 helt nye værelser og så har vi et helt nyt konferencelokale. Vi har netop åbnet efter en periode, hvor vores hall, restaurant og køkken har fået den helt store tur, så vi står nu med et hotel der virkelig har gennemgået en stor forvandling.
Vi er endnu ikke helt færdige, og derfor må man som gæst forvente at der er steder der stadig bærer præg af de store renoveringer vi har været i gang med. Vi forventer at fortsætte selve renoveringen i efteråret 2017, men de fremtidige ombygninger får ikke store gener for vores gæster.

Til at udføre alt dette har vi allieret os med arkitektfirmaet Lykke & Nielsen samt entreprenør Troels Jørgensen som har håndværkere der er kyndige på dette felt, og som kan renovere det nænsomt og samtidig sikre, at de krav der er i dag overholdes.

Da hotellet er fredet har Kulturarvsstyrelsen løbende været inde over alle etaper og sikre at det historiske og oprindelige blev bevaret. Vi er rigtigt stolte af at have et hotel med den historie det har, og samtidig kunne bevare det for eftertiden. Projektet er stort og vi har afsat et 2 cifret millionbeløb til det. Derfor glæder det os også, at A.P. Møller Fonden og Real Dania Fonden begge har fundet hotellet så interessant og bevaringsværdigt, at de har valgt at give et stort millionbeløb som tilskud. Ud over den økonomiske håndsrækning har det gjort projektet endnu mere interessant for os, fordi der kommer så meget mere faglig ekspertise ind over, og vi derved får så meget mere indsigt i hotellets historie.

Det der glæder os mest er dog at vi kan dele alt dette med andre. At kunne sikre en kulturarv på denne måde, og samtidig give nutidens og eftertidens gæster mulighed for også at opleve det og samle nye oplevelser og minder er en gave for os.
Derfor håber vi at alle vores gæster vil benytte sig af muligheden for at gå rundt på hele hotellet og få fortalt historien.

Vi ønsker at hotellet også i fremtiden vil være samlingssted for mennesker der mødes til mad, kunst, foredrag, musik og hyggeligt samvær.